Dincolo de culoare

Incearca sa vezi dincolo de aparente,dincolo de persoane, dincolo de culoare...


I made this widget at MyFlashFetish.com.

Vânătoare


Fosnet de frunze.Zgomote ciudate.Iarba e doborata la picioarele vanatorului.In spate,fiul sau il urmeaza.Cu pusca in mana vanatorul vede deja sangele fiarei.Inainteaza prin zavoiul verde. Se aud trilurile vesele ale pasarelelor care nu banuiesc inca nimic despre ce se va intampla. In ochii vanatorului se vede setea de a ucide, de a chinui un animal,o fiinta. Ajunge in sfarsit intr-un luminis,si vede coada stufoasa si roscata a unei vulpite.Era un pui.Un pui bland de vulpe,cu blana roscata,nasucul negru si umed si ochii mari si calzi.Vanatorul duce pusca la ochi si apasa pe tragaci.Glontul isi nimereste tinta si animalul cade pe pamant,cu ochii spre cer.O liniste apasatoare se asterne in padure,linistea mortii.Animalele constientizeaza cele intamplate si se grabesc spre ascunzatoarele lor.Nu se stie cate vor mai trai pana la sfarsitul zilei. Vanatorul se intoarce mandru cate fiul sau.Acesta , la cei sapte ani ai sai este oripilat de fapta tatalui sau.Se indreapta catre trupul inert al vulpitei si observa balta de sange.Tatal sau se apropie si el , ii pune mana pe umăr si ii zice : "E doar un animal.Animalele nu au suflet,ele nu simt."Ce crud.Si totusi,fiul sau il crede.Lasa lesul animalului acolo.A fost ucis degeaba. Vanatorul si fiul sau inainteaza prin padure si in curand se aud alte focuri de arma.

Spre seara,vanatorul si fiul sau ies din codru cu cateva rate in tolba.Totusi,au lasat si alte victime in zavoi,victime ucise din placerea lor de a vana. Apusul are o culoare rosie,sangerie.Rosu ca sangele nevinovat al vietatilor ucise in acea zi. Si fiul vanatorului, la cei sapte ani ai sai si-a pierdut inocenta.A ucis.Tatal sau l-a invatat aceasta marsavie si putem fi siguri ca in viitor va urma calea tatalui sau : va curma viata animalelor din propia sa placere.

Si tatal meu vaneaza.Chiar astazi s-a intors acasa cu un iepure si un fazan,vanate la Braila.Imi pare rau,dar pentru el acum acesta este deja un obicei.Eu nu pot sa il opresc,dar am scris macar aici pe blog parerea mea despre vanatoare.Animale ucise din placere...

1 comentarii:

Anonim 10 septembrie 2009 la 11:36  
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

Persoane interesate

Sustin

Imi mai place

Imi mai place